1

Kalorie
460
Bílkoviny
27
Sacharidy
47
Tuky
16
Vláknina
10

Fit pečený lilek s citronovým bulgurem

Ohodnoťte

Ohodnoťte klepnutím na hvězdy
Kalorie
459.7
Kilojouly
1923.4
Bílkoviny
26.8
Tuky
16.0
Sacharidy
47.2
Vláknina
10.0
 1 porce originálního receptu obsahuje
Činí z Vašeho denního příjmu:
= Prémium
Kalorie
460 / 0
Bílkoviny
Sacharidy
Tuky
Vláknina
Do oblíbených
Do seznamu
Prémium
Uložit změny
Prémium
Do jídelníčku
Prémium
Sdílet
Všežravec
60 min.
Střední
Matěj NaGram
Kalkulačka makroživin
Vyberte počet porcí
Ideální počet porcí

1 porce

* Ingredience jsou uváděny v syrovém stavu
Hlavní chod
PůvodníPřepsatNázevKalorieVypnout
200g
Lilek58 kcal
0.5 čl
Paprika sladká mletá0 kcal
0.2 čl
Skořice mletá2 kcal
25g
Citrón9 kcal
10 ml
Olej olivový89 kcal
0.3 čl
Sůl0 kcal
35g
Cibule červená17 kcal
5g
Petržel hladkolistá0 kcal
50g
Jogurt bílý 3,8%33 kcal
0.2 čl
Česnek mletý0 kcal
40g
Bulgur pohankový140 kcal
100g
Šunka vepřová dušená 92%109 kcal
Přidat vlastní ingredience
Sken čárových kódů vyžaduje členství Prémium, můžete však hledat podle názvu.

0. Krok

  • Ideální počet porcí 2. Pokud zadáte ideální počet porcí, dostanete originální množství ingrediencí, se kterými byl recept původně vytvořen. Nejedná(!) se o doporučený počet porcí na jednu osobu.
  • 1. Krok

  • Rozkrojíme lilek a vnitřní dužinu nařízneme nožem do mřížky, ale pozor neměli bychom rozříznou slupku.
  • 2. Krok

  • Rozříznutou plochu posypeme paprikou (můžeme použít uzenou, či pálivou dle chuti), skořicí, citrónovou šťávu a 1/2 oleje, nakonec dostatečně posolíme.
  • 3. Krok

  • Nakořeněné lilky dáme do zapékací misky, podlijeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C přibližně 30 minu do měkka (délka pečení závisí na velikosti lilku).
  • 4. Krok

  • Během pečení lilek alespoň 1x zalijeme tekutinou z pekáčku.
  • 5. Krok

  • Dle návodu na obalu uvaříme bulgur, pak jej necháme pár minut odpočinout pod pokličkou, poté vidličkou promícháme, aby se zrna od sebe oddělila.
  • 6. Krok

  • Do zchladlého bulguru postupně vmícháme nadrobno nasekanou cibuli, nakrájené olivy, šunku a petržel. Přidáme zbytek oleje, citrónovou šťávu, kůru, osolíme a promícháme.
  • 7. Krok

  • Upečený lilek naplníme směsí a servírujeme s připraveným jogurtem promíchaným s česnekem a solí.
  • Vhodné pro:
    Bezlepková
    Hodnocení:

    Ohodnoťte

    Ohodnoťte klepnutím na hvězdy
    Buďte první, kdo recept ohodnotí!
    Návody a poznámky
    V kalkulačce můžete měnit počet porcí, množství ingrediencí, a přidávat ingredience úplně nové. Kalkulačka sama automaticky přepočítá všechny výživové hodnoty.
    Každý recept je v základu na 1 porci. Ideální počet porcí najdete v nultém kroku.
    čl = čajová lžička (cca 5g), ks = kus (u koření/ stroužků česneku cca 1g)
    Vypíná ingredienci a odečítá její makroživiny z celkového počtu.
    Indikuje ingredienci, jež se do celkového počtu makroživin nezapočítává.
    Ideální počet porcí na recept je v kroku 0.
    Občas se stane, že ingredience nevychází prakticky (např. 1/3 vejce). Pak doporučujeme vařit na ideální počet porcí nebo zaokrouhlovat nahoru.
    Veškerá koření jsou pouze orientačně. Přidávejte podle chuti.
    O nás
    Kontakt
    Zásady používání Cookies
    Ochrana osobních údajů
    Obchodní podmínky
    Vyloučení odpovědnosti
    2025 — © NaGram.cz