1

Kalorie
414
Bílkoviny
26
Sacharidy
46
Tuky
13
Vláknina
5

Fit těstoviny s restovaným lososem, shiitake houbami v teriyaki omáčce

Ohodnoťte

Ohodnoťte klepnutím na hvězdy
Kalorie
414.3
Kilojouly
1733.4
Bílkoviny
26.1
Tuky
12.8
Sacharidy
46.3
Vláknina
4.6
 1 porce originálního receptu obsahuje
Činí z Vašeho denního příjmu:
= Prémium
Kalorie
414 / 0
Bílkoviny
Sacharidy
Tuky
Vláknina
Do oblíbených
Do seznamu
Prémium
Uložit změny
Prémium
Do jídelníčku
Prémium
Sdílet
Pesketarián
30 min.
Snadné
Matěj NaGram
Kalkulačka makroživin
Vyberte počet porcí
Ideální počet porcí

1 porce

* Ingredience jsou uváděny v syrovém stavu
Hlavní chod
PůvodníPřepsatNázevKalorieVypnout
12.5g
Jarní cibulka3 kcal
75g
Hlíva ústřičná30 kcal
25g
Houby shiitake8 kcal
0.3 ks
Česnek stroužky0 kcal
1.3g
Zázvor čerstvý1 kcal
31.3g
Špenát baby5 kcal
75g
Losos147 kcal
50g
Špagety181 kcal
0.26 čl
Sůl0 kcal
0.26 čl
Pepř černý mletý0 kcal
Omáčka
PůvodníPřepsatNázevKalorieVypnout
7.5g
Teriyaki omáčka13 kcal
2.5 ml
Olej olivový22 kcal
2.5 ml
Citrónová šťáva0 kcal
Přidat vlastní ingredience
Sken čárových kódů vyžaduje členství Prémium, můžete však hledat podle názvu.

0. Krok

  • Ideální počet porcí 4. Pokud zadáte ideální počet porcí, dostanete originální množství ingrediencí, se kterými byl recept původně vytvořen. Nejedná(!) se o doporučený počet porcí na jednu osobu.
  • 1. Krok

  • Jarní cibulku (pouze bílou část) nakrájíme najemno, zelenou část můžeme na větší proužky.
  • 2. Krok

  • Hlívu si nakrájíme na proužky, tužší části nadrobno. Houby shiitake také nakrájíme na proužky.
  • 3. Krok

  • V míse smícháme 1/3 oleje, teriyaki omáčku a citrónovou šťávu. Z ryby odstraníme kůži a nakrájíme ji na větší kousky. Následně promícháme kousky lososa s marinádou a necháme zhruba 45 minut marinovat.
  • 4. Krok

  • Poté na rozehřátou pánev dáme 2/3 olivového oleje a přidáme nasekanou jarní cibulku (bílou část), hlívu, česnek a necháme chvíli restovat.
  • 5. Krok

  • Dále do pánve přidáme houby shiitake, jarní cibulku (zelenou část) a zázvor. Směs chvíli restujeme. Nakonec hodíme na pánev špenát, který promícháme se směsí a necháme chvíli zvadnout.
  • 6. Krok

  • Směs osolíme a opepříme. Mezitím uvaříme těstoviny (ideálně al dente).
  • 7. Krok

  • Na závěr Lososa orestujeme, ze všech stran na 3/3 olivového oleje. Hotové těstoviny smícháme se směsí z hub a podáváme s restovaným lososem.
  • Vhodné pro:
    Při hyperurikémii (dně)
    Hodnocení:

    Ohodnoťte

    Ohodnoťte klepnutím na hvězdy
    Buďte první, kdo recept ohodnotí!
    Návody a poznámky
    V kalkulačce můžete měnit počet porcí, množství ingrediencí, a přidávat ingredience úplně nové. Kalkulačka sama automaticky přepočítá všechny výživové hodnoty.
    Každý recept je v základu na 1 porci. Ideální počet porcí najdete v nultém kroku.
    čl = čajová lžička (cca 5g), ks = kus (u koření/ stroužků česneku cca 1g)
    Vypíná ingredienci a odečítá její makroživiny z celkového počtu.
    Indikuje ingredienci, jež se do celkového počtu makroživin nezapočítává.
    Ideální počet porcí na recept je v kroku 0.
    Občas se stane, že ingredience nevychází prakticky (např. 1/3 vejce). Pak doporučujeme vařit na ideální počet porcí nebo zaokrouhlovat nahoru.
    Veškerá koření jsou pouze orientačně. Přidávejte podle chuti.
    O nás
    Kontakt
    Zásady používání Cookies
    Ochrana osobních údajů
    Obchodní podmínky
    Vyloučení odpovědnosti
    2025 — © NaGram.cz