Tak jaká dobrota dneska?
Načteme je všecky...
09. 03. 2024,     Matěj Stanislav, DiS.

Fungují spalovače tuků?

Spalovače tuků většinou pálí spíš peněženku

Často dostávám dotazy typu: „Fungují ty spalovače tuku a mám si je koupit na to, abych zhubnul?“. Tady bohužel hodně lidí zklamu. Pokud do stravy zařadíte spalovač tuku a žádnou jinou změnu neuděláte, tak vytouženého výsledku „spálení tuku“ stejně nedosáhnete. Nejdůležitějším aspektem k tomu, aby klesalo množství tuku, je kalorický deficit, tedy mít vyšší výdej energie, než příjem. Bez kalorického deficitu i při užívání všech spalovačů tuku na trhu vysněného výsledku nedosáhneme.

Pro koho nejsou vhodné?

Osobně bych spalovače tuku lidem, kteří chtějí změnit svůj životní styl a zhubnout, nedoporučil. Daleko raději bych peníze investoval do vědomostí, jak správně sestavit svůj jídelníček a jak se správně hýbat. Takové znalosti Vás snadno dovedou k redukci hmotnosti a nebudete utrácet za doplněk stravy, který by Vám stejně sám o sobě nepomohl. Navíc hodně lidí s obezitou má sekundárně např. kardiovaskulární problémy a díky tomu pro ně není vhodné spalovače tuku užívat.

A komu mohou částečně pomoci?

Spalovače tuku bych doporučil lidem, kteří už mají v základech výživy jasno a dokázali udělat hezký výsledek i bez nich. Takovým lidem zařazení spalovače tuku může pomoci např. snížit únavu či zvýšit produkci tepla (díky stimulantům v nich obsažených). Tyto benefity jistě lze využít k dolaďování formy, ale samy o sobě ji nevytvoří.

Závěr:

Spalovače tuků za Vás tu práci neudělají, mohou pouze lehce pomoci již správnému postupu. Pokud si nevíte rady se základy, anebo to chcete dohnat do dokonalosti, neváhejte se ozvat k nám do nutriční poradny, kde Vám je vysvětlí vystudovaný nutriční terapeut.

O nás
Kontakt
Zásady používání Cookies
Ochrana osobních údajů
Obchodní podmínky
Vyloučení odpovědnosti
NaGram.cz
2024 — © NaGram.cz